Skip to Main Content

Etelä Suomen Judo r.y.

Etelä-Suomen judo ry perustettiin 3.11.2013 ja sen tehtävänä on edistää alueellista judotoimintaa eteläisessä Suomessa. Perustamiskokouksessa yhdistyksen perustajajäseniksi liittyi 13 judoseuraa.

Jäseniksi ovat tervetulleita liittymään kaikki Suomessa toimivat judoseurat. Liittyminen tapahtuu siten, että vapaamuotoinen hakemus läheteään puheenjohtajalle maapostilla. Allekirjoittajana tulee olla nimenkirjoitusoikeuden omaava henkilö. Hakemus käsitellään saapumisen jälkeen seuraavassa hallituksen kokouksessa.

Etelä Suomen Judo r.y.

Säännöt

Yhdistyksen säännöt

1. Nimi ja kotipaikka


Yhdistyksen nimi on Etelä-Suomen judo ja sen kotipaikka on Helsinki.

 

2: Tarkoitus ja toiminnan laatu


Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja kehittää aikuisten, nuorten ja lasten judotoimintaa Etelä-Suomen alueella. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää harjoitus- ja valmennustilaisuuksia toimeenpanee kilpailuja, näytöksiä, kursseja, koulutustilaisuuksia ja muuta vastaavaa toimintaa tiedottaa toiminta-alueensa tapahtumista hankkii tarvittavia välineitä voi myöntää rahallista tukea judotoiminnan edistämiseen ja kehittämiseen Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja sekä omistaa toimintaansa varten tarpeellista irtainta ja kiinteää omaisuutta, julkaista painotuotteita sekä toimeenpanna asianmukaisen luvan saatuaan arpajaisia, rahankeräyksiä ja julkisia huvitilaisuuksia.

 

3. Jäsenet


Yhdistyksen jäseneksi voidaan hyväksyä Suomessa toimiva aatteellinen oikeustoimikelpoinen yhdistys, jonka tarkoituksena on judon edistäminen ja jonka säännöt ovat sellaiset, jotka yhdistyksen hallitus voi hyväksyä, ja joka on Suomen Judoliitto ry:n jäsen.

Yhdistyksellä voi olla kannattajajäseniä, jotka pyrkivät tukemaan sen toimintaa. Kannattajajäsenenä voi olla joko yksityinen henkilö tai oikeustoimikelpoinen yhteisö. Kannattajajäsenillä on yhdistyksen kokouksissa puhe- mutta ei äänioikeutta.

 

4. Jäsenen eroaminen ja erottaminen


Jäsen voi erota yhdistyksestä tekemällä siitä kirjallisen ilmoituksen yhdistyksen hallitukselle tai sen puheenjohtajalle tai ilmoittamalla erosta yhdistyksen kokouksessa merkittäväksi pöytäkirjaan. Eroaminen tulee voimaan välittömästi, mutta jäsen ei vapaudu velvoitteistaan yhdistystä kohtaan, jotka ovat syntyneet ennen eroilmoitusta. Hallitus voi erottaa yhdistyksestä jäsenen, joka on menettelyllään yhdistyksessä tai sen ulkopuolella huomattavasti vahingoittanut yhdistystä tai ei enää täytä laissa taikka yhdistyksen säännöissä mainittuja jäsenyyden ehtoja tai on jättänyt erääntyneen jäsenmaksunsa maksamatta tai muuten jättänyt täyttämättä ne velvoitukset, joihin se on yhdistykseen liittymällä sitoutunut.

 

5. Liittymis- ja jäsenmaksut


Jäseniltä perittävän liittymismaksun ja vuotuisen jäsenmaksun suuruudesta päättää vuosikokous. Vuosikokous voi päättää, ettei liittymis- ja/tai jäsenmaksua peritä. Kannattajajäsenen jäsenmaksu päätetään erikseen. Liittymis- ja jäsenmaksu on suoritettava yhdistykselle sen määräämään eräpäivään mennessä. Jäsen, joka määräajan jälkeen on kahden viikon ajan laiminlyönyt liittymis- tai jäsenmaksunsa suorittamisen voidaan hallituksen päätöksellä katsoa eronneeksi yhdistyksestä.

 

6. Hallitus


Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu vuosikokouksessa jäsenien keskuudesta valitut puheenjohtaja ja 3-4 muuta varsinaista jäsentä. Hallituksen puheenjohtaja ja muut hallituksen jäsenet valitaan kaksivuotiskaudeksi kuitenkin siten, että joka vuosi erovuorossa on puolet tai lähinnä puolet muista jäsenistä. Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan sekä ottaa keskuudestaan tai ulkopuoleltaan sihteerin, rahastonhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt. 

 

Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta tai kun vähintään puolet hallituksen jäsenistä sitä vaatii. Hallitus on päätösvaltainen, kun vähintään puolet sen jäsenistä, puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja mukaan luettuna on läsnä. Äänestykset ratkaistaan ehdottomalla ääntenenemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.

 

Hallituksen tehtävänä on:

  • hoitaa yhdistyksen asioita yhdistyslain, näiden sääntöjen ja yhdistyksen kokouksen päätösten mukaisesti
  • edustaa yhdistystä, hoitaa sen juoksevia asioita ja esiintyä yhdistyksen puolesta kantajana ja vastaajana
  • kutsua koolle yhdistyksen kokoukset, valmistella niissä käsiteltävät asiat ja toimeenpanna niissä tehdyt lailliset päätökset
  • hoitaa yhdistyksen varoja sekä periä jäsenseuroilta kerättävät maksut
  • huolehtia yhdistyksen vuosikertomuksen laatimisesta ja tilinpäätöksen tekemisestä
  • laatia ehdotukset yhdistyksen talousarvioksi ja toimintasuunnitelmaksi
  • päättää jäsentensä hyväksymisestä tai erottamisesta

Alueparlamentit

Alueparlamentin tarkoitus

1. Tuoda Etelä-Suomen Judon jäsenseurojen näkemys toiminnan järjestämisestä hallituksen tietoon 
2. Aktivoida seurat kehittämään omaa toimintaansa yhteistyössä muiden alueen seurojen kanssa 
3. Ideoida uusia toimintamalleja alueella 
4. Edesauttaa Judoliiton tavoitetta harrastajamäärien lisäämisessä
 

Yhdistyksen dokumentit

Yhdistyksen dokumentit

Vuosikokouspöytäkirjat, tilinpäätökset, toimintauunnitelmat ja budjetit.

NimiKuvausDocumenttiTallennettu
Alueparlamentti 2024ALUEPARLAMENTTI 2024.pdf (399 kB)Lataa12.7.2025
Tuomareiden hakulomakeETELÄ-SUOMEN JUDO RY - Tuomareiden tukihakemusLataa12.7.2025
Urheilijoiden hakulomakeETELÄ-SUOMEN JUDO RY - Urheilijoiden tukihakemusLataa12.7.2025
Valmentajien hakulomakeETELÄ-SUOMEN JUDO RY - Valmentajien tukihakemusLataa12.7.2025
  • 1 - 4

Hallituksen kokouspöytäkirjat

Hallituksen kokouspöytäkirjat

Kokouksien esityslistat ja julkiset pöytäkirjat ja -otteet.

NimiKuvausDocumenttiTallennettu
Hallituksen pöytäkirja 16.03.2025Aika: 16.3.2025 klo 20.00 alkaen, Paikka: Teams-etäkokousLataa12.7.2025
  • 1 - 1